top of page
Färg dragonfly.png
Untitled design (87).png
Untitled design (87).png

Redo för ditt resultat...

Ditt testresultat visar på
MÅTTLIGT till DJUPT medberoende!

Untitled design (84).png

Det betyder att...

Du troligen har vuxit upp i en familj med en eller flera familjemedlemmar som är narcissister eller någon som varit sjuk (psykiskt eller fysiskt) och som resten av familjen har varit tvungen att ta extra stor hänsyn till.

 

Förmodligen har du under din uppväxt utsatts för känslomässiga- och kanske till och med fysiska övergrepp. Du bär med dig trauman redan från din uppväxt. Antagligen har du även utsatts för fler traumatiska händelser i vuxen ålder. Det gör att du bär på en kronisk hög stressnivå, vare sig du är medveten om det eller ej. Det har blivit ditt “normaltillstånd”.

 

Denna inre stress ger sig dock till känna genom att du lägger mycket tid på att oroa dig och grubbla över din egen och dina närståendes livssituation och framtid. Du tror att “allt vilar på dina axlar” och att du är den som ska lösa alla andras problem. Ibland kan det här kännas som en börda men det är samtidigt det som stärker ditt eget värde och självkänsla.

 

Du har under din uppväxt lärt dig att du blir “belönad” genom att ta hand om, ge och göra för andra. Så om du inte hjälper andra sjunker ditt självvärde och om du gör allt för andra så sliter det ut dig. Hur du än gör "förlorar" du.

 

Det här leder till att du under vissa perioder kan få sömnproblem, känner dig trött och utarbetad och har troligen någon gång varit (eller är) utbränd. Det kan också göra att du har utvecklat en kronisk sjukdom. Inte förrän det är akut är du tvungen att acceptera att du behöver ta hand om dig själv istället för att hjälpa andra - även om det då ger dig skuldkänslor.

 

Du reagerar starkt när någon höjer rösten eller du hör plötsliga höga ljud. Antingen blir du livrädd eller oerhört arg. Vid sådana tillfällen kan även din kropp reagera med att börja skaka.

 

Eftersom du har utsatts för mycket trauma har du delvis eller helt stängt av kontakten med dina känslor. I och med det är din logik starkt utvecklad och du kan många gånger förväxla dina känslor med dina tankar. Du tror att du känner fast du egentligen tänker. Du räknar ut vad du “borde känna” och frågar dig ofta om du "känner rätt".

 

Detta gör att du har ett behov av att “förklara” dig, både för dig själv och för andra. Du förklarar varför du känner som du gör och varför du gör de val du gör, fast du egentligen inte skulle behöva göra det. Det hade helt enkelt räckt med att du konstaterar vad du känner och fullt ut litat på din inre vägvisare - dina känslor.

 

Eftersom du litar mer på din logik än på dina känslor kan du ha svårt att känna vad du vill och därmed göra självständiga val. Det gör att du många gånger hamnar i beslutsångest och behöver rådfråga andra när det kommer till det som gäller dig och ditt liv. Du har dock lätt att ge bra och kloka råd till andra.

 

För paradoxalt nog har du en stor inkännande förmåga när det gäller andra människor. Du vet vad de känner och behöver, men när det kommer till dig själv så minskar den förmågan.

 

Därför är du stark när det kommer till att hjälpa och ställa upp för andra, men tappar kraften när det kommer till att ta hand om dig själv och dina egna behov. Det kan till och med ibland vara svårt att veta vilka behov du har. Det gör att du ofta dras till relationer och sammanhang där du kan hjälpa eller rädda någon. Det får dig att känna dig mer “levande” och mer värdefull än när du fokuserar på dig själv.

 

Ibland känner du skam och skuld över vad du har sagt eller gjort och lägger mycket tid på att fundera på vad andra människor tycker och tänker om dig. Du "slår" ofta på dig själv genom att inom dig tala nedvärderande till dig själv och tar gärna på dig skulden även om du inte gjort något fel.

 

Periodvis kan du falla in i känslor av uppgivenhet och tappar tron på framtiden. Men sedan “skärper du till dig” och fortsätter som vanligt utan att ta reda på vad det är som gör dig låg.

 

Ibland kan du sätta gränser och säga "nej" till de människor som inte står dig allt för nära. Men när det kommer till de allra närmaste som till exempel din partner, vänner, barn och föräldrar blir det mycket svårare. Detta beror på din inneboende rädsla för att bli övergiven och ensam som gör att du tillåter att andra människor behandlar dig illa utan att du säger ifrån. Du tassar på tå och undviker samtalsämnen som du vet kommer göra den andra personen upprörd.

 

Du anpassar dig till de sammanhang och personer du för stunden är tillsammans med. Det gör att du ibland får en känsla av att “tappa bort dig själv”.

 

Troligen har du en partner och/eller vänner där det är en obalans mellan er. Du gör mycket för dem och de gör mindre för dig. Många gånger märker du inte av den här obalansen i och med att du är inprogrammerad på att du ska ge, hjälpa och lösa andras problem. Det är först när du känner dig riktigt använd och utnyttjad som du inser vad som pågår.

 

När vi har graden ”MÅTTLIGT till DJUPT medberoende" är vi tyvärr ett lovligt byte för narcissister. Både du och de dras som magneter till varandra. Det här kommer fortsätta så länge du inte har läkt ditt medberoende. För även om du säger upp bekantskapen med en narcissist, så kommer du (ditt undermedvetna) dra till dig nya i framtiden.

 

Rekommendation...

När du har ett ”MÅTTLIGT till DJUPT medberoende” rekommenderar vi dig att på en gång ta hjälp för att läka ditt medberoende.

 

Vänta inte på att narcissisterna i ditt liv ska förändras. Det kommer inte ske. Möjligtvis manipulerar de dig att tro att de bättrat sig för en stund, men snart faller de tillbaka och kommer göra dig illa igen.

 

Vänta inte heller på att du ska samla kraft och styrka för att orka förändra din situation. När du har narcissister i din närhet kommer de dag för dag att suga ut och dränera dig på den kraft du har kvar. Det kommer bara bli värre ju längre tiden går.

 

Det finns bara en person som kan förändra din situation och det är DU. Men du behöver inte vara ensam - nu finns hjälp att få!

 

Vi utbildar ICT terapeuter som är specialiserade på "Medberoende till Narcissister". De har djup kunskap och förståelse kring din situation och vet vad som krävs för att hjälpa dig att läka och hantera narcissister. Dessa terapeuter arbetar även över telefon vilket gör att du kan få hjälp var du än bor.

 

För tyvärr är det få terapeuter på marknaden som har förståelse och kunskap kring medberoende och vad du utsätts för när narcissister är inblandade. Det gör att skadan många gånger blir värre hos den som söker hjälp. Därför är det viktigt att du hittar någon som verkligen kan sin sak.

 

Så ta steget och prioritera dig och ditt liv - Ditt framtida jag kommer tacka dig!

Utforska mer...

My color palette (2).png

Läs mer om ICT Terapi och våra terapeuter. På hemsidan finns även en del GRATIS MATERIAL såsom videos och podcast att lyssna på.

Hemsida Wix bilder moduler ICT utbildnin
Hemsida Wix bilder moduler ICT utbildnin

Redo att göra dig fri?

Redo att göra dig fri?

ICT AKADEMIN
Untitled design (87).png

Bli fri från narcissistiska övergrepp &

läk ditt medberoende på 90 dgr!

Snart är det här! Online programmet där du steg-för-steg gör dig fri från smärtsamma relationer och en gång för alla läker din omedvetna dragning till narcissister.

Under lanseringen kan du ta del av det fantastiska starterbjudandet på 499kr/månad. Du binder inte på något sätt upp dig utan är med så länge du behöver och kan när du vill säga upp prenumerationen.

Föranmäl ditt intresse så skickar vi dig information när programmet är klart!

Untitled design (90).png
Copy of Copy of Copy of CC Mini Bundle -
bottom of page